DUCRAY

   През 1901г., с настъпването на новият век, се ражда Албер Дюкре.

Албер, син на дерматолог, е млад фризьор в Париж през 20те години (времето на т.нар. Бел Епок), и бързо установява, че прахообразните сапуни, използвани тогава като шампоани, изключително увреждат косата. Между 1929 и 1931 той създава своята марка, Dr Ducray, и разработва LIK Savon, революционна серия от шампоани в единични дози, адаптирани за различен тип коса

През 1969, Албер Дюкре и Пиер Фабр, двама мъже с еднакъв мироглед и споделящи обща визия за бъдещето, се срещат за първи път. Лаборатории Pierre Fabre, вече посветени на проучванията за иновативна грижа за косата, присъединяват Ducray. Това партньорство дава на марката нов подем и ускорява развитието й. Ключов резултат е създаването на шампоана Extra-Doux, представян на лекарите от медицински представители. От грижата против косопад до тази за чувствителна кожа, цялостни програми с експертни продукти са създадени за третиране на основните дерматологични състояния. Марката продължава дерматологичните проучвания и разработва серии от таргетно действащи решения за третиране на състоянията на коса и кожа, засягащи всеки. 90те години бележат лансирането на над 20 продукта, превърнали се в референтни третирания за редица поколения, като Ictyane за суха кожа и Keracnyl, един от най-често предписваните продукти за кожа, склонна към акне. 

Към 2000г.,продуктите се дистрибутират по целия свят, и днес са налични в над 80 страни.Независимо дали говорим за първите Dr. Ducray шампоани, продуктите против косопад Anaphase и Anacaps - или Kertyol P.S.O., серия от 4 допълващите се грижи за кожа, склонна към формиране на плаки, тип псориатични, всички те имат обща основа: подобряване качеството на живот на пациентите. Това бе именно и целта на Ducray от първия ден и остава и занапред.

Филтри
Марки
Цена
Подреди по
Подреди по