Кожата през пролетта - период на адаптация

Кожата през пролетта - период на адаптация

7 април 2022
  • Сподели:

       Пролетта е тук и типично по женски вече проявява своите капризи. Наред с топлите слънчеви лъчи дните се редуват с по-хладни, облачни и студени. Това поставя на изпитание не само настроението ни, но и организма ни, който тепърва започва да се адаптира към новия сезон. Адаптация е необходима и на кожата на лицето след дългите студени месеци. Това налага внасянето на малки промени в ежедневните грижи, за да продължим да се радваме на здрав и сияен вид на лицето.  

        Едно от нещата, които не бива да забравяме е да заменим по-плътните кремове за лице с такива с по-лека и нежна консистенция. Най-добре е да изберем качествен продукт, който освен, че ще хидратира кожата, ще я предпази от влиянието на вредните слънчеви лъчи и преждевременно стареене.

Почистването на лицето - част от ежедневната грижа

     Често в забързаните делници забравяме или си спестяваме някои от процедурите. Това обаче не бива да се превръща в навик. Грижата за кожата на лицето трябва да бъде ежедневна, а не само при появата на проблем. При суха и чувствителна кожа е най-добре да се използва козметично мляко, което може да се нанесе с памучен тампон или директно да се втрие в кожата и след това да се изплакне обилно с вода. При по-мазна кожа се препоръчва използването на измивна пяна. След тази стъпка е добре да се нанесе тоник, съобразен с типа кожа, за да не се получи допълнителна дехидратация.

Кремът за лице – според възрастта и типа кожа

      Това е едно от основните правила, което не бива да се пренебрегва.  И ако досега сме пропускали присъствието на козметика със слънчезащитен фактор, то пролетта е времето да го направим. Фактор от порядъка на не по-малко от 20 ще осигури една добра защита в градски условия.

      Не бива да забравяме, че областта около очите е най-деликатна и за това се нуждае от по-специално внимание. За щастие има достатъчно продукти за околоочния контур, но безспорно  най-добре е да се избере продукт от същата серия като крема за лице.

      Пролетта е сезонът, в който трябва да отдадем достатъчно внимание и на кожата на тялото, която също се нуждае от ексфолиране и добра хидратация. И ако искаме да се подготвим за лятото, е добре да изберем антицелулитен крем от сега, за да се отървем навреме от упоритата портокалова кожа. Появата й е свързана не само със заседналия начин на живот, но и с по-тежката храна, която е част от менюто ни през зимата. Именно пролетта е сезонът, в който преминаваме на по-лек режим. Наред със здравословното хранене трябва да приемаме и достатъчно вода,  защото когато поддържаме тялото си добре хидратирано, това ще се отрази изключително благоприятно и на нашата кожа.